tirsdag 30. august 2011

Matsnakk med Gjørans Gjørne

Gjøran kom på besøk, og hadde med ei spanande råvare som eg ikkje har prøvd før, sjølv om eg har lese mykje om den på internettet: Goji-bær. Smoothie-oppskrifta eg les opp fins her
Dette er fyrste gong i heile livet at eg har spelt inn & lagt ut ein video på nettet, og det kan godt hende det blir den siste. 

PS. Eg tek gjerne i mot EKTE råd om kva eg kan bruke goji-bæra til! Det ser ut som det er mest smoothies internetten foreslår. 

3 kommentarer:

 1. LOL! veldig bra spalte! Jeg foreslår glutenfrie gojimuffins! Det selger de på kaffebrenneriet og det smaker digg.

  SvarSlett
 2. ROFL! Jeg synes gojibær faktisk er veldig gode i hjemmelaget frokostblanding, og jeg er sikker på at det funker i hjemmelaget sjokolade også.

  Når det gjelder alle de pulvergreiene har jeg selv gått på limpinnen, og i skapet mitt finnes både camut og spirulina. Jeg har prøvd å ha spirulina i vanlig bærsmoothie, men her er to jævlig gode grunner til å ikke gjøre det:

  1) Smoothien blir spygrønn
  2) Smoothien smaker spy

  Hvetegress er ikke bedre (les:mer næringsrik) enn brokkoli, ifølge denne opplysende informasjonen:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Wheatgrass

  Men hvem betaler ikke 100 ganger mer enn nødvendig for å føle seg som en del av et eksklusivt RAW-fellesskap? Placebo kommer ikke gratis, som jeg pleier å si!

  SvarSlett
 3. Eg synes Spirulina er eit så fabelaktig ord/namn at eg brukte det som brukarnamn på ei nettside ein gong. (okei, det var vektklubben til Grete Roede. Flæv.) Men utover det blei eg ikkje spesielt freista til å prøva spirulina-smoothies, Marte! Og det du skriv om supre og råe greier er i grunnen det eg har tenkt eg og - at det er sikkert heilt topp, men at brokkoli og andre, velkjende grønnsaker sikkert ikkje er so mykje dårlegare.

  Eg er ikkje heitl på heimelaga sjokolade enno, men gler meg til å prøva! Kanskje det blir årets julegåver? (ikkje til deg då, openberrt)
  So langt er det nok muffins som blir satsinga. I går var me i skogen og plukka ca 3 dl blåbær -kanskje eg skal prøva goji & blåbær saman?

  SvarSlett