For å vere heilt ærleg er eg usikker
på den store miljømessige eller økonomiske gevinsten ein får av å
laga Alt Godt sine opptenningsrullar. Men det bryr eg meg ikkje om,
og presenterer heller fira gode grunnar til å bruka tid på å laga
dei uansett. I stigande rekkefølge:
3. Kjensla av å få brukt opp alle
reklameavisene som kjem i posten fordi ein ENNO IKKJE har fått opp
ein «Reklame Neitakk»-klistrelapp.
2. Den generelt gode kjensla av Å LAGA
NOKO SJØLV.
1. Den mest konkrete og beste grunnen
av dei alle: Det er utruleg lett å tenna opp med desse rullane,
sjølv i ein kronglete og vanskeleg omn som vår.
Set på radioen, eller ei fin plate
(til dømes denne) på repeat.
Smelt stearin over vassbad, eg bruker
eit stort sylteglas eg har mista loket til. Rull saman 2 sider av ei
avis, fest med hyssing eller bomullstrådar, klipp opp i passande
storleik. Eg rulla frå botnen, altså den lengste sida, og klippa
opp i 4 bitar. Det blei slanke, fine rullar. Dypp halve i stearinen,
det kan henda du må tilta litt for å få dekt opp til omlag midten.
La størkna medan du lagar fleire
rullar. Dypp andre halvparten, og halve av dei nye. La størkna medan
du lagar fleire rullar. Dypp andre halvparten, og halve av dei nye.
La størkna medan du lagar fleire rullar. Dypp andre halvparten, og
halve av dei nye. La størkna medan du lagar fleire rullar. Dypp
andre halvparten, og halve av dei nye. La størkna medan du lagar
fleire rullar. Dypp andre halvparten, og halve av dei nye. La størkna
medan du lagar fleire rullar. Dypp andre halvparten, og halve av dei
nye.
Og dette kan du halda på med til det
er tomt for stearin eller aviser, eller du blir lei. Eller til du
blir akutt svolten og bruker 10-20 minutt på å laga ei ikkje veldig
vakker, men god:
Rask, enkel suppa
Omtrentlege mengder til ein person:
- 5 – 7,5 dl vatn,
- suppebuljong tilsvarande mengda vatn
- ein dæsj Sriracha, annan chili-saus eller litt hakka fersk chili
- 4-5 tørka soppar hvis du har
La det småkoka, medan du har i:
- 1/2 kvitlauk av typen utan fedd, skore i tynne skjever.
- 1- 1/2 gulrot, med mindre du oppdagar at det ikkje er gulrøtter att.
- Ein liten bit finstrimla hovudkål, med mindre du oppdager at det er myggel på den.
- Ein liten porsjon nudlar, til dømes eit nøste av desse festlege, fargerike nudlane frå ei asia-sjappe.
Når det syder og alt er mørt, knekk
eit romtemperert egg oppi. Dette er den einaste formen for posjering
eg nokonlunde beherskar. Det vil seie, det kvite sprer seg jo rundt i
krafta som brudeslør i sommarbris, men i denne suppa gjer det ikkje
so mykje. Det blir ikkje like pent, berre. Difor viser eg fram ein litt penare variant som eg laga tidlegare i veka:
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar