Kjøkenbenksmassakre? Blod og gørr?
Nei! Stavmiksar-uhell, rødbetsuppe og søndagens turmat!
Oppskrift:
- 2 små kepalauk, kutta opp
- ein slump olje
- 2-3 fedd kvitlauk
- 1/2 ts karvefrø (som det er umogleg å støta i morter, eg prøvde)
- nokre peparkorn
- ei stor ss honning
- 2 ganske store rødbeter, kutta opp i små terningar
- Kål, finsnitta, omlag dobbel mengd av raudbetene.
- 2 hønsebuljongterningar
- 1 liter vatn
- Og so, det smarte trikset: smak til med sitron. Her er eg ekstra heldig, og har saltsylta sitroner a la Altgodt. Men det kan vel gå bra med sitronsaft også.
Varma opp oljen med karvefrø og peparkorn. Lauken fekk frese og bli mjuk og blank saman med kvitlauk, so kom honningen, raudbetene og buljongterningane i. Dette freste eg til dei blei såg litt mjukare ut. Eg tok kålen i når det såg ut omlag som dette:
Raudbetsuppe kan med fordel serverast med godt brød, rømmeklatt og sprøsteikte baconterningar oppå, men på Vassfjellet var den like god aleine.
Til slutt, eit par stemningsbilete frå turen; Digestive-kjeks (restar etter limekakelaging) og blåbær. Me plukka vel 3 dl blåbær, det var alt me orka og hadde boks til, so desse skal nytast! Sjå ikkje vekk frå at neste post handlar om blåbæra.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar