I sommar til dømes, har me ofte hatt fiskepakkar til middag.
Fiskepakkar - ein populær middagsrett
- Ta eit ark aluminiumsfolie og brett ut. Dander ein haug med følgande på midten:
- Grønsaker ein har liggande som bør brukast, eller som ein likar ekstra godt. Til dømes:
Gulrøter i bitar
Fennikkel i strimlar
Vårlauk/purre/lauk/raudlauk
Tomat i skjever
Potet i skjever
Søtpotet i stavar
Sellerirot i stavar
...og so vidare og so vidare.
Mengda grønsaker i kvar pakke bør vere ein haug som minimum tilsvarer storleiken på fisken. - Nokre klattar med smør eller ein klunk olje kan også leggast over grønsakene. Enten som einaste saus, eller før ein heller på noko anna, til dømes:
Pesto (2-3 ss minst, både over og under fisken)
Ramslaukpure (2-3 ts minst, både over og under fisken)
Paprikasaus, som til dømes den til 10 kroner frå Rema. Den vart overraskande populær i hushaldninga her, snart 2åringen elska den! Me brukte omlag ein halv pakke til 3 fiskepakkar.
Soyasaus (ein dæsj eller 2) - Fisk i porsjonsstykke. Min favoritt er torsk, laks og ørret har tilogmed butikkane med det skrantnaste utvalet. Me reknar omlag 2 per pers.
- Salt etter smak og behag, pepper, samt gjerne friske urter.
Tilbehør kan jo sjølvsagt vera poteter (kokte eller stappa) eller ris eller byggris eller kva som helst - men det er ikkje sikkert det trengs anna enn ein sitronbåt og skvisa over.
(bilde kjem kanskje, om eg klarer å ta eit fint bilde av retten neste gong me lagar det)
*Men sidan me har pådratt oss to heilt fantastiske ungar sidan sist blir det ikkje nødvendigvis so mykje kjekk/kreativ/sjølvkomponert/bloggeverdig mat. Ei heller tid til å blogga om det - og verda treng heller ikkje vite kor ofte me, på grunn av ymse tidsklemme og liknande grunnar, har noko som har med pølse eller pasta til middag.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar