mandag 25. juli 2016

Fiskepakkar

Hei bloggen! Eg lagar framleis mat.*

I sommar til dømes, har me ofte hatt fiskepakkar til middag.

Fiskepakkar - ein populær middagsrett

  • Ta eit ark aluminiumsfolie og brett ut. Dander ein haug med følgande på midten:
  • Grønsaker ein har liggande som bør brukast, eller som ein likar ekstra godt. Til dømes:
    Gulrøter i bitar
    Fennikkel i strimlar
    Vårlauk/purre/lauk/raudlauk
    Tomat i skjever
    Potet i skjever
    Søtpotet i stavar
    Sellerirot i stavar
    ...og so vidare og so vidare.
    Mengda grønsaker i kvar pakke bør vere ein haug som minimum tilsvarer storleiken på fisken.
  • Nokre klattar med smør eller ein klunk olje kan også leggast over grønsakene. Enten som einaste saus, eller før ein heller på noko anna, til dømes:
    Pesto (2-3 ss minst, både over og under fisken)
    Ramslaukpure (2-3 ts minst, både over og under fisken)
    Paprikasaus, som til dømes den til 10 kroner frå Rema. Den vart overraskande populær i hushaldninga her, snart 2åringen elska den! Me brukte omlag ein halv pakke til 3 fiskepakkar.
    Soyasaus (ein dæsj eller 2)
  • Fisk i porsjonsstykke. Min favoritt er torsk, laks og ørret har tilogmed butikkane med det skrantnaste utvalet. Me reknar omlag 2 per pers.
  • Salt etter smak og behag, pepper, samt gjerne friske urter.
So pakkar ein inn heile haugen, og danderer foliepakkane ved sida av kvarandre i langpanne. Steik midt i omnen på omlag 200 grader - steiketid tek du på gefühlen etter tjukkelsen på fisk/mengda grønsaker/kor al dente du vil ha grønsakene osv. Men minst ein halvtime tek det nok. 

Tilbehør kan jo sjølvsagt vera poteter (kokte eller stappa) eller ris eller byggris eller kva som helst - men det er ikkje sikkert det trengs anna enn ein sitronbåt og skvisa over. 


(bilde kjem kanskje, om eg klarer å ta eit fint bilde av retten neste gong me lagar det)



*Men sidan me har pådratt oss to heilt fantastiske ungar sidan sist blir det ikkje nødvendigvis so mykje kjekk/kreativ/sjølvkomponert/bloggeverdig mat. Ei heller tid til å blogga om det - og verda treng heller ikkje vite kor ofte me, på grunn av ymse tidsklemme og liknande grunnar, har noko som har med pølse eller pasta til middag. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar